Diabetesta sairastavan sosiaaliturva 2023 -opas, luettavissa ja ladattavissa maksutta Diabetesliiton verkkokaupassa, paina tästä

Opas kokoaa yhteen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden ja potilaiden etuudet ja oikeudet, lisäksi mukana on sote-muistilista vastasairastuneille.

Diabetesta sairastaville ei ole omaa sosiaaliturvaa, mutta monet tuet, korvaukset, säädökset ja edut koskevat myös heitä.


Onko sinulla jokin pulma liittyen diabeetikon sosiaalipuolen etuihin? Liiton sosiaali- ja tevreyspoliittinen asiantuntija Laura Tuominen-Lozic palvelee diabetesta sairastavia ja heidän läheisiään puhelimitse maanantaisin klo 8.30-11 ja torstaisin klo 12-15 numerossa 050 567 2555. Puhelu maksaa normaalin puhelumaksun. Muina aikoina Lauran tavoittaa sähköpostitse laura.tuominen-lozic@diabetes.fi.


HUOM!

Diabetesliiton Neuvontapuhelin ja Chat -palvelu suljetaan. Viimeinen aukioloaika näille palveluille on 22.12.2023. Syynä päätökseen on se, että neuvontapuhelimeen tulee vuoden aikana kokonaisuudessaan vähän soittoja.

Sosiaali- ja terveysturvaneuvonta palvelee edelleen. Laura vastaa sosiaali- ja terveysturvaa koskeviin kysymyksiin edellä olevien tietojen mukaisesti. Joulun jälkeen ensimmäisen kerran 4.1.2024.


Diabetesliiton tarjoamat kurssit tyypin 1 ja 2 diabeetikoille


Diabetestietoa saa lisää myös Diabetesliiton sivuilta, osoitteesta www.diabetes.fi, tutustu tästä.


Tutustu myös Terveyskylän Diabetes-taloon tästä linkistä. Sivustolla paljon hyödyllistä tietoa diabeteksesta, mm. ohjausvideoita sekä tukea omahoitoon.